Open menu

ANKO Verzekeringsdienst

Wij helpen je graag!
Vragen of meer informatie? Bel ons 010 - 288 44 80

Zwangerschap van jouw medewerkster

Je hebt het misschien weleens meegemaakt: een medewerkster wordt zwanger. Dit is een prachtig moment voor haar, maar voor jou als werkgever komen er ook een aantal verplichtingen bij kijken. Wat moet je doen als een kapster zwanger is? Hoe ziet dit traject eruit? In onderstaand stappenplan helpen we je ervoor te zorgen dat de zwangerschap voor jou als werkgever prettig verloopt.

Stap 1 van het proces is de zwangerschap melden bij jouw arbodienst. Ben je verzekerd via ANKOVerzuim.nl? Zij begeleiden je verder in het proces en mochten er onverwacht complicaties ontstaan, helpen ze je hiermee.

Stap 2 is de zwangerschap melden bij het UWV. Hier moet je ook een uitkering voor de duur van 16 weken aanvragen. Dit doe je via deze link. Als werkgever dien je ook gedurende 16 weken het loon van jouw medewerkster door te betalen. Vervolgens ontvang je vanuit het UWV daarvoor de tegemoetkoming.

Stap 3 is jouw medewerkster veel succes en plezier wensen tijdens haar zwangerschapsverlof. Als werkgever heb je er nu namelijk voor gezorgd dat alles in orde is!

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 44 80 of stuur ze een e-mail.