Cybercrime

Op je kapsalon heb je goede sloten geïnstalleerd en wellicht heb je ook een alarm, bewakingscamera’s of rolluiken. Bij jou komen inbrekers niet zo snel binnen en met een gerust hart laat je je spullen achter als je naar huis gaat.

Maar hoe zit dat met je ónline kapsalon? Weet je daar ook zo zeker dat inbrekers niet binnen komen? Want wat als zij met de gegevens van jouw klant aan de haal gaan? Lees meer ››

Is je digitale kapsalon net zo goed beveiligd als je fysieke salon?

Het lijkt een ver-van-je-bed-show maar dat is het helaas niet: cybercrime. 20% van de ondernemers heeft wel eens een cyberaanval gehad. Een stuk meer dan de 10% die ooit een fysieke inbraak heeft gehad.

En daar waar in algemene zin de offline criminaliteit langzaam daalt, neemt de online criminaliteit toe en is dit ook vast onderdeel geworden in de opsporing door de politie. Ondanks dat deze trends schrikbarend zijn, onderkennen veel ondernemers het online risico. Vooral omdat het niet tastbaar is.

Weglopende klanten en niet-ontvangen pinbetalingen

Cybercrime kan helaas op veel verschillende manieren invloed hebben op jouw onderneming. Want wat als je klant- of boekingssysteem wordt ‘gegijzeld’ en je dus geen idee hebt welke klanten er komende tijd komen? Of als een hacker zorgt dat de pinbetalingen niet naar jouw rekening gaan, maar naar de zijne? Of als je klanten je niet kunnen bereiken omdat je telefoon- of e-mailsysteem wordt geblokkeerd, en ze er daardoor voor kiezen om naar een concurrent te gaan?

Cyberverzekering voor salons

  • Eerste hulp bij een cyberhack! Wij schakelen kosteloos een IT-specialist voor je in!
  • Unieke dekking: als je een boete krijgt, wordt deze boete voor 90% vergoed.
  • Reparatie, vervanging of herstel van je website, programma’s of data.
  • Verzekert de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verlies van data, diefstal van gegevens en cyber-aanvallen.
  • Dekt de aansprakelijkheid van schade aan onder andere klanten, de eigen kosten van het bedrijf en gevolgschade.
  • Een cyberverzekering wordt speciaal afgestemd op de digitale risico van jouw onderneming.

KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?