De Verzuimregisseur

maximale ondersteuning tijdens het verzuimproces

Je kunt als werkgever niet zonder medewerkers. Ziekteverzuim en de kosten hiervan hebben een behoorlijke impact op je bedrijf. Bij een zieke medewerker betaal je loonkosten, werkgeverslasten en daarnaast ook nog eens de kosten van een vervanger.

Vanwege de toenemende vraag naar extra ondersteuning in het gehele verzuimproces, hebben we speciaal voor ANKO-leden een unieke dienstverlening toegevoegd aan het Verzuim-ontzorgpakket; de Verzuimregisseur.   

Deze dienstverlening is een aanvulling op de arbodienst en helpt je bij vraagstukken rondom wet- en regelgeving, de communicatie met betrokken partijen, het aanvragen van diverse uitkeringen en het omgaan met een zieke medewerker. Met deze dienstverlening gaan wij er samen met jou voor zorgen dat je meer grip krijgt op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim binnen je bedrijf.

27188

Veelgestelde vragen

Introductie Verzuimregisseur

Medewerker ziek uit dienst. Wat nu?

Wat is loonwaarde en hoe wordt dit berekend?

Moet ik elke ziekmelding doorgeven?

Waar kunnen de Verzuimregisseurs bij helpen?

De Verzuimregisseur is onderdeel van het Verzuim-ontzorgpakket en het Verzuimpakket van ANKO Verzekeringsdienst.

 • Complexe en veranderende wet- en regelgeving.
  Het is bijna onmogelijk voor werkgevers om naast het ondernemen ook nog eens de wet- en regelgeving bij te houden. De Verzuimregisseurs van ANKO Verzekeringsdienst zijn toegetreden tot het Register van Casemanagers en adviseren dagelijks werkgevers tijdens het verzuimproces waarbij rekening wordt gehouden met de laatste actuele wijzigingen qua wet- en regelgeving.

 • Onafhankelijke partij
  De Verzuimregisseurs kijken mee over de schouder van een werkgever bij een verzuimdossier, om erop toe te zien dat alle betrokkene partijen doen wat ze moeten doen. De Verzuimregisseurs nemen hierbij niet de rol over van de arbodienstverlener of de bedrijfsarts, maar helpen je om invulling te geven aan alle verplichtingen die je hebt als je medewerker ziek is.

 • Regelingen
  Om gebruik te maken van regelingen voor een tegemoetkoming is het belangrijk dat je als werkgever weet binnen welk tijdsbestek en waar er een aanvraag ingediend moet worden. Werkgevers hebben dit vaak niet geregeld, daarom kijken de Verzuimregisseurs mee tijdens het verzuimproces. We zorgen ervoor dat je als werkgever precies weet wat er aangeleverd moet worden en wat de deadlines hiervoor zijn. Als je als werkgever te laat een aanvraag indient, dan kun je later vaak geen aanspraak meer op bepaalde regelingen maken en hierdoor duizenden euro’s mislopen.

 


 • Uitkeringen 
  Het komt nog wel eens voor dat de belastingdienst bij het vaststellen van de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas een verkeerde soort uitkering toewijst. Als de werkgever daar niet scherp op is, kan het zo zijn dat de werkgever ten onrechte betaalt voor uitkeringen die eigenlijk niet doorberekend hadden mogen worden. Het is daarom belangrijk dat je hier als werkgever op tijd bij bent. De Verzuimregisseurs zorgen er daarom ook voor dat je op de hoogte bent van alle deadlines.

 • Verplichtingen bij loondoorbetaling
  De loondoorbetalingsverplichting van 104 weken gaat tot slot ook samen met verplichtingen, zoals de zes wekelijkse evaluatie over de terugkeer van de medewerker. Hiervoor is input nodig van een bedrijfsarts en allerlei andere specialisten. Onze ervaring leert dat werkgevers vaak goede adviezen krijgen van de bedrijfsarts, maar niet weten wat ze hiermee moeten doen. In dit stadium komen er veel vragen binnen van werkgevers bij onze Verzuimregisseurs. We zijn dan de sparringpartner van de werkgever en bekijken alle mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving: hoe gaan we om met dit dossier? Hoe gaan we om met dit advies van een specialist? Wat is een arbeidsdeskundige?

Waar kunnen wij je mee helpen? 

Onze verzuimspecialisten geven je graag een gratis persoonlijk advies over wat het beste bij jouw salon past. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Je kunt altijd je vragen stellen aan onze Verzuimregisseurs via de mail of je kunt ons bellen op 010 - 288 46 18.
We helpen je graag!