Kapperseczeem en de gevolgen hiervan verzekeren!

Wat is kapperseczeem?

Bij kappers en in salons komt kapperseczeem regelmatig voor. Het is een ontsteking die wordt veroorzaakt door een irritatie of kan ook door een allergie worden veroorzaakt. De symptomen van kapperseczeem zijn: schilfers, kloofjes, roodheid en jeuk. Bijna de helft van de kappers heeft wel eens last van kapperseczeem. Sommige kappers kunnen hierdoor zelfs niet meer werken.

Waardoor ontstaat kapperseczeem?

Tijdens een werkdag kom je als kapper dagelijks in aanraking met zowel warm als koud water waardoor de huid van de handen sneller week worden en geïrriteerd kan raken. Daarnaast werken kappers veelal met chemische stoffenzoals waterstofperiode of permanentvloeistof waardoor de huid van de handen kan beschadigen. Onder andere door deze factoren is de kans groot dat je kapperseczeem ontwikkelt.

Hoe kun je kapperseczeem voorkomen?

✂ Werk maximaal een half uur achter elkaar met natte handen.  
✂ Knip eerst het haar van je klant en verf het pas daarna. 
✂ Doe je sieraden af tijdens het werken in de salon. 
✂ Gebruik PVC handschoenen bij het wassen van het haar. 
✂ Was je handen na nat werk goed af en dep je handen droog met een schone handdoek of tissue. 
✂ Bereid chemische middelen zoals blondeer,- verf- of permanentmiddelen in de chemiehoek.  
✂ Gebruik nitril handschoenen bij blonderen, kleuren en permanenten.

Kun je kapperseczeem behandelen?

Dit eczeem genees je alleen door precies uit te zoeken welke stoffen in de salon het eczeem veroorzaken. Een bezoek aan de kapperspoli helpt je om je werk goed en veilig te kunnen blijven doen. Bekijk de werkwijze op de website van de Kapperspoli. De kosten voor de Kapperspoli bedragen € 1.550,- (excl. BTW) en worden door ANKO Verzekeringsdienst vergoedt als je het ANKO Verzuimpakket voor je medewerkers afsluit.

Vergoeding behandeling kapperseczeem

Als je medewerker kapperseczeem krijgt en niet meer (volledig) kan werken, moet je veel regelen. Denk hierbij aan vervanging regelen, het loon doorbetalen en re-integratie van je medewerker. Wij hebben een pakket samen gesteld waarbij de kosten voor het onderzoek van de kapperspoli worden vergoedt. 

 Unieke dekking: kapperseczeem gratis meeverzekerd! 
  Arbodienst: een vast laag tarief tot 1 januari 2021. 
 Ziekteverzuimverzekering: stel zelf samen voor je salon. 

Alles-in-1 pakket ››