Nieuws

« Terug

Bescherm je salon tegen diefstal met de volgende preventietips voor kappers

goederen-en inventaris.JPG

Geef dieven geen kans in je salon en berg waardevolle spullen veilig op. Diefstal is namelijk niet verzekerd, als er geen braaksporen zijn in je salon. Het is daarom erg belangrijk om waardevolle spullen als exclusieve merkproducten en je mobiele telefoon veilig op te bergen.

Na een paar klanten heb je even tijd voor een kleine koffiepauze. Je wilt je telefoon pakken om het belangrijkste nieuws te volgen, maar je kunt hem niet meer vinden. Je kijkt je collega's vragend aan, maar niemand weet waar je telefoon is. Je kijkt de camerabeelden terug en ziet dat je telefoon wordt gestolen! Zo'n soort situatie hoop je nooit mee te maken, maar helaas komt het wel regelmatig voor. Heb je er dan alles aan gedaan om je salon te beschermen tegen diefstal?

Goederen-en inventarisverzekering

Iedere salon heeft wel een goederen- en inventarisverzekering waardoor je verzekerd bent tegen schade aan je voorraad en interieur door brand, water of inbraak. Deze verzekering kun je vergelijken met een inboedelverzekering voor particulieren, maar dan eentje waarmee je de kappersstoelen, elektrische apparatuur en voorraad in je salon verzekerd.

Neemt een klant of iemand die alleen wat komt vragen ongezien een voorraad haarverf of gel mee? Wordt jouw tas, portemonnee of dure iPhone of die van één van je medewerkers gestolen, terwijl je zaak gewoon open is? Als er geen braaksporen zijn, wordt de schade helaas niet vergoed. Daarom is het belangrijk om de juiste preventieve maatregelen te nemen, zodat de schade wel wordt vergoed op de goederen- en inventarisverzekering.

ANKO Verzekeringsdienst heeft speciaal voor salons een goederen-en inventarisverzekering ingekocht met unieke extra dekkingen voor kappers. Lees meer »

Welke preventiemaatregelen kun je tegen diefstal nemen in je salon?

Uiteraard hoef je van jouw salon geen onneembare vesting te maken. Je wilt toegankelijk zijn en geeft je klanten graag het gevoel dat ze welkom zijn. Met een paar eenvoudige preventieve maatregelen kun je voorkomen dat persoonlijke spullen van jezelf en je medewerkers tijdens werktijd verdwijnen:

  • Toon exclusieve, gewilde merkproducten in een afgesloten glazen vitrinekast.
  • Leg je tas en persoonlijke waardevolle spullen nooit in het zicht. Dieven zijn razendsnel, terwijl jouw aandacht en die van je medewerkers is gericht op de klant.
  • Het meest veilig is het plaatsen van één of meer lockers of een afsluitbare kast en waardevolle spullen daarin op te bergen. Het verkleint de kans op een snelle diefstal en wordt die kast of locker toch opengebroken, dan wordt de schade in ieder geval vergoed. 

Vragen?

Heb je vragen over dit artikel? Wil je tips of advies over de juiste verzekeringsoplossing? Neem dan contact op met ANKO Verzekeringsdienst via info@ankoverzekeringsdienst.nl of bel ons op 010- 288 44 80. Wij helpen je graag!

 

« Terug