Open menu

ANKO Verzekeringsdienst

Wij helpen je graag!
Vragen of meer informatie? Bel ons 010 - 288 44 80

De risico's van een kapsalon

Kapsalon

Een gesprongen waterleiding of kortsluiting in een stopcontact; in het ergste geval veroorzaak dit brand- of waterschade. Geen omzet, verlies van klanten en al jouw vaste lasten lopen gewoon door! Zorg dat je goed verzekerd bent, zodat je je in zo’n situatie volledig kunt richten op de opbouw van je salon en niet in de financiële problemen komt!

Aansprakelijkheid

Een lelijke verfvlek in het mooie, nieuwe jasje van je klant. Of een brandwond door de stijltang of door waterstofperoxide. Hoe voorzichtig je ook bent, een ongelukje kan altijd voorkomen. Je klant kan je aansprakelijk stellen en de kosten – zoals die voor het ziekenhuis – op jou verhalen.

Verzuim

Vervelend als jouw kappers zich ziekmelden door kapperseczeem, rugklachten of stress. Dan moet je het salaris doorbetalen, helpen met de terugkeer van je medewerker en vervanging regelen. Fijn als je dan wordt geholpen, zodat het salaris voor je wordt betaald en je medewerkers snel weer aan het werk kunnen. Met het ANKO verzuimpakket heb je alles rondom ziekteverzuim in één keer goed geregeld voor jouw kapsalon.

Personeel

Talentvolle kappers bind je aan je door goede secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een medewerker na een ernstig ongeluk niet meer kan werken? Zorg dat je goed verzekerd bent, zodat je er ook in zulke gevallen voor je medewerker kunt zijn.

Ongevallenverzekering - Als medewerkers privé of onder werktijd een ongeluk krijgen. Dan ontvangen ze zelf of de nabestaanden een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden.
Werknemersschadeverzekering - Met deze verzekering zijn jouw medewerkers verzekerd tegen (schade en letstel) werkgerelateerde ongelukken.

Ondernemer

Als je arbeidsongeschikt bent, kan dit jouw kapsalon in gevaar brengen. Dan heb je (tijdelijk) geen inkomen en krijg je ook geen uitkering van de overheid. Gelukkig kun je jouw inkomen tegen arbeidsongeschiktheid verzekeren.